Donderdag 17 maart 2022: ‘de kerk draait door’ in Bruinisse

Donderdag : DE KERK DRAAIT DOOR

Uit de PZC van maandag 14 maart 2022, over ‘mijn stem voor Oekraïne’, zaterdag 12 maart 2022. Door Marcel Modde.

“Kippenvel! Een dikke laag, vanaf de eerste woorden die het vrouwenensemble Waisisi zaterdag meerstemmig door de Nieuwe Kerk laat klinken. De korte impressie uit hun productie Lied zonder Vrijheid gaat over de Joden die er in kamp Theresienstadt nog het beste van proberen te maken; kracht putten uit de muziek. Maar tegen de achtergrond van een nieuwe oorlog in Europa en een volk op de vlucht krijgen die woorden opeens een dubbele betekenis. Gestolen is mijn huis, nu ben ik nergens meer (…) Wanneer zijn wij weer vrij? Hier en daar zie je mensen achteloos een traantje wegpinken.”

AANSTAANDE DONDERDAG EEN NIEUWE KANS OM DIT MEE TE MAKEN! DE KERK DRAAIT DOOR. BRUINISSE. 20.00 UUR

12 maart 2022 – ‘mijn stem voor Oekraïne’ – foto: Peter Kouijzer
12 maart 2022 – ‘mijn stem voor Oekraïne’ – foto: Peter Kouijzer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: