‘Lied zonder vrijheid’ in de media

De theatervoorstelling “Lied zonder vrijheid’ van Waisisi komt op verschillende plekken in de media terug. In de krant, op de radio en op het internet. Naast de items die over de voorstelling gaan, zijn er ook filmpjes en artikelen terug te vinden die over Theresienstadt gaan. In dit bericht geven we een samenvatting van interessante items.

Interview radio Schouwen-Duiveland
Op zaterdag 30 april 2022 heeft Esther van der Schee een interview gegeven over ‘Lied zonder vrijheid’ op radio Schouwen-Duiveland. Ze vertelt hierin waar het stuk over gaat. Het interview is hier terug te luisteren:

Artikel in de Wereldregio
In de Wereldregio van vrijdag 22 april 2022 is het onderstaande artikel, van Mar van der Veer, over ‘Lied zonder vrijheid’ verschenen:

Persoonlijke verhalen op Facebook
Op de Facebook-pagina van Waisisi verschenen persoonlijke verhalen van zangeressen van Waisisi, die meespelen in ‘Lied zonder vrijheid’:

Documentaire over Theresienstadt, het propaganda kamp
Om iedereen ervan te overtuigen dat er goed gezorgd werd voor de gedeporteerde Joden, werd een propagandafilm gemaakt over concentratiekamp Theresienstadt. Een stad voor de Joden, door Hitler gegeven! Met kunst, cultuur, sport en spel, gezelligheid en vrijheid alom. Deze documentaire toont stukjes uit de originele film en legt uit hoe het er daadwerkelijk aan toe ging in het kamp. Geen gezelligheid, geen vrijheid, maar na afloop van de opnames op de trein naar Auschwitz.

Artikel ‘Het kamp overleefd door te dansen voor de duivel’ in de PZC
In de PZC van zaterdag 30 april 2022 staat een artikel van Clarence van der Berg: ‘Het kamp overleefd door te dansen voor de duivel’. Hij en zijn moeder overleefden de oorlog. Tijdens hun tocht zaten ze ook in Theresienstadt. Het artikel is hier te lezen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: